Sunday, December 27, 2009

Jul


En fantastisk jul har vi haft i mina föräldrars nya hus i Strömstad. Jättegod mat, goda kakor och massor av paket. Ulrik smakade på paketen för att godkänna dem. Han är sååå otroligt fin min lille kille och så glad! Han sov väl sammanlagt en knapp timme på hela julafton men det gjorde inte så mycket för han var så glad, runt elvatiden somnade han tillslut dödstrött efter sin första julafton. På juldagen var vi här hos oss och Harald var mästerkock. Pinnekött stod på menyn (norsk julmat lamm) himmelskt gott, han är så duktig !! Annandag jul firades med kusinträff på kråkerøy, en trevlig tradition i den høidahlska familjen.
Posted by Picasa

2 comments:

Sjöléns said...

Vilken sot lite kille ni har! Ett valsigat gott nytt ar till er!

/Stina

Unknown said...

Hej!
Jag skulle vilja kommentera om julen.
[Att skilja åt,]Visste du om följande fakta?:
Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen av ”Matteus” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”.

Direktiven i ”Moseböckerna” – som Ribi Yehoshua och Netzarim följde [och som Netzarim följer även idag] – förbjuder firandet av andra religioners högtider och den kristna julen är en sådan. Den firades aldrig av Ribi Yehoshuas efterföljare Netzarim. [2] Att fira jul är antitesen till att följa Ribi Yehoshua [2] och till att följa Skaparen.

Att fira jul är således motsatsen till att följa Ribi Yehoshua – Messias.

1. Bevis för alla påståenden gjorda i detta inlägg finns på ovanstående Netzarim-hemsida.

2. www.netzarim.co.il ; klicka på“History museum” (vänstermenyn); Times and seasons (toppmenyn)